Programma 2021 - 2022

De concertzaal en de theaterzaal zijn aangepast aan de actuele voorschriften. Zoals het er nu uitziet kunnen de concerten in de ruime zalen van Theater de Mythe en de Zeeuwse Concertzaal in aangepaste vorm doorgaan. Tenzij anders vermeld.

Klik hier als u eens wilt terugkijken welke concerten de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.

Komende concerten:

Zondag 3 oktober 2021, aanvang 11:00, Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Entree € 15,00
Jeugd t/m 17 jaar en voltijdstudenten entree slechts € 10,00
Vrienden ZCZ en donateurs St. Kamermuziek Zeeland € 12,50

James Oesi - Soloprogramma

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld in Nederland en Vlaanderen. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman

Meer informatie en kaarten


Donderdag 7 oktober 2021, aanvang 15:00 uur, theater de Mythe Goes

Entree € 22,00
Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Havelok

Een muzikale reis langs de Afrikaanse westkust.
In 'Sounds of Africa' gaat Havelok op zoek naar de Afrikaanse oorsprong van ritmes en stijlen.
Verschillende traditionele liederen en ritmes uit Senegal, Ivoorkust, Guinee, Mali en Burkina Faso met oorspronkelijke instrumenten zoals de kora,  balafoon, dun dun, tama & kalimba worden gecombineerd met Westerse doorontwikkelde instrumenten zoals de marimba en drums in op maat gemaakte arrangementen. 

Het publiek krijgt een impressie van de verschillende Afrikaanse klankkleuren, stijlen en swingende 'grooves'. Alle traditionele liederen en ritmes worden met elkaar verweven in het concertprogramma. Kortom: een krachtige concertuitvoering van een uur in een westers concept, maar tegelijkertijd wel in dezelfde, traditionele Afrikaanse sfeer.
Met elkaar verbonden door de explosieve intensiteit en levendige energie in één gezamenlijke taal: muziek
www.havelok.nl

Meer informatie en kaarten 

Zondag 7 November 2021, Zeeuwse Concertzaal Middelburg

entree € 17,50 aanvang 15:30
Jeugd t/m 17 jaar en voltijdstudenten entree slechts € 10,00
Vrienden ZCZ en Donateurs St. Kamermuziek Zeeland € 15,00

The 3 B’s (bees) Recital, Jeroen de Groot en Bernd Brackman

B’s zoeken elkaar altijd op en dat geldt ook voor componisten.

Bernd Brackman

Johann Sebastian Bach (1685-1750): uit Partita nr 2 in d: - Chaconne
De Chaconne is het vijfde en laatste deel van een stuk dat te boek staat als de Partita nr. 2 in d-klein (BWV 1004). De Chaconne is een 16e-eeuwse Spaanse dans. De herkomst ervan is raadselachtig, maar wie het stuk hoort, is verkocht. Zo verging het ook de 19de-eeuwse componist Johannes Brahms (1833-1897), die in de Chaconne ‘een complete wereld’ hoorde.

Jeroen de Groot

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Kreutzer sonate, opus 47 in A
Sonate nr. 9 (opus 47, A gr.t.), ook wel de Kreutzersonate (genoemd naar de Franse violist Rudolphe Kreutzer) is een uitzondering onder de sonates van Beethoven, doordat de viool en de piano een gelijkwaardige rol hebben. Beethoven schreef deze sonate tijdens zijn z.g. ‘tweede periode’. In deze periode wil Beethoven zich losmaken van de grote invloed die de componist Haydn op hem had en zijn eigen weg gaan. Van alle sonates die Beethoven schreef is de Kreutzer zonder twijfel de indrukwekkendste, wat betreft lengte, moeilijkheid en virtuositeit.

Johannes Brahms (1833-1897): vioolsonate nr 3, op. 108
Brahms vioolsonate in d kl.t. is de laatste van de vioolsonates die Brahms schreef. Hij componeerde deze sonate tijdens een verblijf in het door hem zo geliefde Zwitserland tussen 1886 en 1888. In tegenstelling tot Brahms andere twee sonates heeft bestaat deze als enige uit vier (in plaats van drie) delen: een Scherzo extra, dat als ondertitel heeft ‘con sentimento’. En dat is te horen.

Kaarten reserverenZondag 14 november 2021, Aanvang: 15.00 uur
Theater De Mythe, Goes
Entree € 22,00

Chimaera Trio

Werken van Schumann, Brahms en Mahler
Het Chimaera bestaat uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano).

Vandaag gaan wij luisteren naar het programma: “Man-Muze-Minnaar”.

Deze driehoeksverhouding gaat op voor zowel het trio Alma Mahler - Alexander von Zemlinsky – Gustav Mahler  als voor het trio Robert Schuman  - Clara Schuman –Johannes Brahms: levens die elkaar kruisten , grootheden die elkaar inspireerden , met boeiende  en gepassioneerde muziek tot gevolg!

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano).
De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.
Het trio heeft voor een interessante naam gekozen: de Chimaera, een vuurspuwend monsterlijk wezen uit de Griekse mythologie.  Het waarnemen van dit wezen kondigde onheil aan. Je voelt de spanning.
Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.
In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, wat leidde tot een cd-opname en meerdere media-optredens. Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

Kaarten kopen