zondag 27 oktober

DONNE | New Phoenix Ensemble

New Phoenix Ensemble treedt internationaal op en presenteert voor u een nieuw avant-garde trioprogramma exclusief gewijd aan vrouwelijke componisten: “DONNE!”

In 2021 ontving New Phoenix Ensemble een prijs van zowel het Nederlandse Ministerie van Cultuur (Fonds Podiumkunsten) als de Rotterdam Art Foundation (Stichting Droom en Daad). Dankzij het verkregen fonds namen zij in 2022 de eerste cd op over het project DONNE. New Phoenix Ensemble treedt internationaal op en presenteert voor u een nieuw avant-garde trioprogramma exclusief gewijd aan vrouwelijke componisten: “DONNE!”

 

Anna Bon: Trio

. Andantino

. Allegro

. Presto

Ethel Smyth: Trio in Re Maggiore

. Allegro

. Adagio

. Finale

Rebecca Clarke: Irish Melody

– Farewell to Cucullain “Londonderry Air”

Rosy Wertheim: Trio

. Scherzo

Claude Arrieu: Trio in UT

. Allegro non Troppo

. Allegro Scherzando

. Allegro Giusto

Myriam Hyde – Trio

. Allegro Moderato

. Moderato Grazioso

. Andante Cantabile

. Vivace

 

Het Ensemble treedt regelmatig op in heel Europa, met name in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Italië; werkt samen met zowel het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam als de Italiaanse ambassade in Nederland, en vertegenwoordigt Italië vaak als artist in residence bij institutionele evenementen: tijdens de Italiaanse gastronomische week in de wereld trad hij zowel op in de Residentie in Den Haag als bij de European Space Agency ESA-ESTEC, en onlangs opende hij het Italiaanse paviljoen op de Floriade EXPO 2022.

New Phoenix Ensemble is meerdere malen te horen en te horen geweest op de Nederlandse klassieke radio en diverse televisieprogramma’s (NPO4, Cultuurshow).

New Phoenix Ensemble is actief in concertlezingen die muziek verbinden met beeldende kunst, architectuur en literatuur. New Phoenix Ensemble heeft zowel opgetreden in Nationale Monumenten (Oranjehotel en Hollandsche Schouwburg) als in Kunstmusea: de opening van de Italiaans-Nederlandse biënnale “The Latitudes of Art” door de Italiaanse Ambassade in Nederland en het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam.

 

Musici:

 • Letizia Elsa Maulà, Clarinet
 • Sylvia Cempini,      Cello
 • Ian de Jong,             Viool/Altviool


Musici


Kaartprijs

€ 20,00

 • Tickets

  https://www.zeelandtheaters.nl/programma#dates=202409

Details

 • Datum

  zondag 27 oktober 2024
 • Aanvang

  11.00 uur
 • Plaats

  Goes
 • Locatie

  De Mythe
 • Website

  https://www.zeelandtheaters.nl/programma#dates=202409

Volgt

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact