ANBI

De Stichting Kamermuziek Zeeland is enkele jaren geleden al door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

ANBI

Stichting Kamermuziek Zeeland is enkele jaren geleden al door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u fiscaal voordelig periodiek een schenking kunt doen aan onze stichting. Periodieke giften geven u de mogelijkheid om het betaalde bedrag volledig af te trekken voor de inkomstenbelasting. Er geldt dan geen drempel of maximum waardoor het belastingvoordeel van een periodieke gift bijna altijd groter is dan dat van een eenmalige schenking (donatie).

Indien u Stichting Kamermuziek Zeeland wilt steunen door middel van een periodieke gift heeft u een (extra) belastingvoordeel en geeft u onze stichting nog meer langdurig vertrouwen om prachtige concerten te presenteren. Schenkt u uw belastingvoordeel mee? Dan zorgen wij dat uw hogere donatie een passende muzikale bestemming krijgt.

Door onze registratie als culturele ANBI, mag uw donatie aan ons bij aftrek met 25% worden verhoogd; dit kunt u bij een periodieke en losse donatie altijd benutten.

Schenken met een optimaal belastingvoordeel is eenvoudig te realiseren. Wij regelen dit graag voor u. Heeft u vragen over deze vorm van schenken of wilt u gelijk uw bestaande donatie omzetten in een periodieke donatie? Neem dan contact op via: secretariaat@kamermuziekzeeland.nl of bel met 0118-650892.


In het kader van transparantie en verantwoording worden onderstaande gegevens openbaar gemaakt.

Naam:

Stichting Vrienden Kamermuziek Zeeland

KvK-nummer : 41114519

RSIN-nummer: 009791449

BTW-nummer: NL009791449B01

Contactgegevens:

Postadres: v.d. Spiegelstraat 21D 4461LJ Goes

Telefoon: 0651981607

E-mailadres: secretariaat@kamermuziekzeeland.nl

Doelstelling

De Stichting stelt zich ten doel: het organiseren van kamermuziekevenementen in de provincie Zeeland.

Beleidsplan

Om de doelstelling te verwezenlijken organiseert de Stichting gedurende het jaar een serie kamermuziekconcerten in zowel Middelburg (Zeeuwse Concertzaal) als Goes (De Mythe) en jaarlijks een 10 daags Muziekfestival in verschillende regio’s in Zeeland. De doelstelling van de stichting is dit in de komende jaren uit te breiden

Als uitgangspunt bij het organiseren van deze concerten streven wij er naar om naast gerenommeerde ensembles ook jonge musici uit te nodigen die aan het begin van hun carrière staan.

Het bestuur blijft actief om voortdurend het beleid aan te passen. Dit heeft geleid tot een intensieve samenwerking met andere partijen teneinde de spreiding en de groei van het Festival te bevorderen.

In 2022, 2023 & 2024 organiseerde de Stichting een festival met een 15 tal concerten en een 10 tal kamermuziek concerten in de ‘Serie’.

De Stichting genereert inkomsten door het aanvragen van subsidies, het werven van fondsen en door bijdragen van donateurs.

Het vermogen van de Stichting wordt aangewend om projecten te financieren en dient als buffer voor tegenvallende resultaten.


BESTUURSSAMENSTELLING

Sjaak de Blauwe, voorzitter

Mark Meeusen, penningmeester

Ton Souverein, secretaris

Betty Mulders, bestuurslid

Marco van Pagee, programmeur

Lotje Koster Marketing/communicatie

Bestuursverslag 2024

De Stichting Vrienden Kamermuziek Zeeland heeft twee hoofdactiviteiten. Dat zijn de reguliere kamermuziekconcerten in de ‘Serie’ en het 10-daags kamermuziekfestival in Juli.

Het jaar 2024 is voor onze stichting in een aantal opzichten bijzonder geweest. Allereerst willen we terugblikken op de aanvraag die we in 2023 hebben ingediend bij het landelijke Bunschotenfonds voor versterking van de Stichting. We waren vereerd om te horen dat we, uit vele aanvragen, werden geselecteerd voor een Quick Scan door het Engelse bureau Cause 4. Dit proces resulteerde in onze stichting die werd gekozen om ondersteuning te ontvangen, bestaande uit zowel een financiële bijdrage als de toewijzing van een adviseur van Cause 4.

Deze begeleiding heeft niet alleen geleid tot een herziene begroting, maar ook tot een aanzienlijke verhoging van de financiering vanuit de overheid en diverse fondsen. Dit versterkte onze organisatie op een fundamenteel niveau en gaf ons de ruimte om belangrijke stappen te zetten.

Een ander belangrijk resultaat van de adviezen van Cause 4 was de verdere professionalisering van ons jaarlijkse festival. Dit werd mogelijk gemaakt door de aanstelling van een zakelijk leider, wat een neveneffect had dat het bestuur nu meer tijd en aandacht kon besteden aan onze andere pijler, de “Serie” – de kamermuziekconcerten die gedurende het jaar plaatsvinden.

Het overlijden van ons dierbare bestuurslid Jan Hut (voormalig directeur muziekschool Zeeland) heeft ons diep geraakt. Jan had als taak om de kamermuziekconcerten verder te professionaliseren en uit te breiden naar andere delen van de provincie. Er werd al begonnen met initiatieven in Zeeuws-Vlaanderen (Kloosterzande en Hulst). Helaas heeft zijn plotselinge overlijden ervoor gezorgd dat dit project stil kwam te liggen. Toch zijn we er in geslaagd om de twee locaties in Zeeuws-Vlaanderen te realiseren, wat een blijvende waarde heeft voor de regio.

Een vast onderdeel van het Festival is de “ACADEMY” – een reeks masterclasses voor conservatoriumstudenten, die dit jaar werd afgesloten met een zeer goed bezocht gratis slotconcert in de Koorkerk in Middelburg. Naast deze reguliere Academy, hebben we een nieuwe vorm geïntroduceerd, namelijk de “ACADEMY +” met de zogenaamde “Winter Sessions”. In deze sessies werkten afgestudeerde top-talenten van Europese conservatoria één-op-één met gerenommeerde festivalmusici. Het gezamenlijke concert op 30 december, uitgevoerd in de Zeeuwse Concertzaal, was een succes en trok een volle zaal.

De adviezen van Cause 4 hebben ook geleid tot een stevige financiële onderbouwing van zowel het Festival als de Serie. Dit resulteerde in aanzienlijke bijdragen van nationale fondsen en bijvoorbeeld een bijdrage van de provincie Zeeland in het kader van het project IMPULS jongeren cultuur voor de educatieve tak van onze stichting.

Dankzij deze extra ondersteuning konden we, ondanks het uitgebreide programma, het jaar afsluiten met een positief saldo van € 676. Dit biedt ons een solide basis voor de toekomst.

Voor 2025 verwachten we met de nieuwe bijdragen van de provincie en de opkomende samenwerkingsverbanden, ongeveer 25 concerten in de Serie in de provincie Zeeland te kunnen realiseren, evenals 15 concerten binnen het Festival. Daarnaast blijven we actief op zoek naar nieuwe samenwerkingen die ons zullen helpen bij het verder realiseren van een kwalitatief hoogstaand kamermuziekaanbod in Zeeland.

We kijken met vertrouwen uit naar de verdere groei en ontwikkeling van onze stichting in het komende jaar.

Jaarrekening

Hier vindt u ons standaardformulier publicatieplicht fonds wervende instellingen als financiële verantwoording over het kalenderjaar 2024.