zondag 15 september

Canciones Españolas

Twee bijzondere musici, de meestergitarist Izhar Elias en de sopraan Channa Malkin met haar meeslepende muzikale persoonlijkheid, nemen u mee naar Spanje met de Canciones Españolas.

M. de Falla (1876-1946)

Siete canciones populares Españolas:

– El paño moruno

– Seguidilla murciana

Asturiana

– Jota

– Nana

Canción

– Polo

I. Albéniz (1860-1909): Asturias (gitaar solo)

J. Rodrigo (1901-1999)

– Adela

– Nani nani

E. Granados (1867-1916)

– El majo discreto

– Amor y odio

– La maja dolorosa 1

– La maja dolorosa 2

pauze

F. García Lorca (1898-1936)

Anda, jaleo

– Las morillas de Jaén

– Nana de Sevilla

Zorongo

G. Sanz (1640-1710): La Folia (barokgitaar solo)

G. Tarragó (1892-1973)

Jaeneras que yo canto

Playera

F. Moreno Torroba (1891-1982)

Torrija (gitaar solo)
Adonde va la niña

Caminando por el monte

– La vi salir de Marbella

 

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (renaissance, barok en vroeg 19eeeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS. Hij ontving de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Als solist werkte hij met orkesten als het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest en Amsterdam Sinfonietta.Sinds september 2019 is Izhar als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wie aan de gitaar denkt, denkt aan Spanje. In de tijd dat componisten als Manuel de Falla, Enrique Granados en Isaac Albéniz op zoek gingen naar hun Spaanse identiteit in de muziek, was de gitaar hét instrument om Spaanse volksliederen op te begeleiden. In dit vurige en meeslepende programma vormen die Canciones Españolas de rode draad.

In oktober 2020 werd zijn dertiende album uitgebracht: ‘Schubert’s Guitars‘, samen met gitarist Fernando Riscado Cordas, gespeeld op bijzondere gitaren uit de tijd van Schubert.

Izhar studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij ZoranDukic. Hij volgde een opleiding aan de ‘Accademia di Studi Superiori l´Ottocento‘ bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e eeuwse muziek). Van William Carter, Adrián Rodriguezvan der Spoel en Lex Eisenhardt kreeg hij lessen barokgitaar. Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen.

 

 

Sopraan Channa Malkin staat bekend om haar meeslepende muzikale persoonlijkheid en ongebreidelde creativiteit. Ze blinkt uit in een breed repertoire, van Italiaanse barokopera tot Mozart en Sefardische kamermuziek.
Ze debuteerde al op 16-jarige leeftijd als Barbarina (Le Nozze di Figaro) bij De Nederlandse Opera. In 2021 verscheen haar tweede soloalbum genaamd This is not a lullaby bij het high-end audio label TRPTK, met daarop liederen van Weinberg, Tavener, en Russische liederen van haar vader, Josef Malkin. Volkskrant schreef daarover: :Luisteren naar de helder stromende stem van Channa Malkin is een waar genoegen, maar haar nieuwe album, opgedragen aan haar zoontje, is veel meer dan een esthetische ervaring“.

Als soliste werkte Channa o.a. met het Koninklijk Concertgebouworkest, Holland Baroque en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op het operapodium vertolkte Channa rollen als Monteverdi’s Poppea (Operadagen Rotterdam), Despina (Così fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Second Niece (Peter Grimes¸Waderopa) Charite (Cadmus et Hermione) en meest recent Papagena(Die Zauberflöte) bij de Reisopera.

Ze creëert een diepe band met haar publiek door muzikale programma’s te presenteren in combinatie met persoonlijke storytelling. Met de zelf gecreëerde multimedia-opera Händel goes Tinder speelde Chanan ruim 35 voorstellingen op de grote Nederlandse festivals en meest recent bij de Händel Festspiele in Göttingen, Duitsland. Met duopartner gitarist Izhar Elias tourde zij afgelopen seizoen door Nederland en Duitsland met hun nieuwe Spaanse liederenprogramma, met recitals in o.a. Theater aan ’t Vrijthof en Stadsgehoorzaal Leiden. Internationale optredens brachten haar dit jaar naar Spanje, Polen en Turkije. Daarnaast maakte Channa haar  recitaldebuut in het Concertgebouw in Amsterdam.


Musici


Kaartprijs

€ 20,00

 • Tickets

  https://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda/maandoverzicht/9/2024/1019/canciones-españolas.html

Details

 • Datum

  zondag 15 september 2024
 • Aanvang

  15.30 uur
 • Plaats

  Middelburg
 • Locatie

  Zeeuwse Concertzaal
 • Website

  https://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda/maandoverzicht/9/2024/1019/canciones-españolas.html

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact