zondag 08 december

Jappe Dendievel

Onder de vleugels van zijn moeder zette Jappe (°2004) reeds op 4-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen op de viool. Al vrij snel volgde de ontdekking van een uitgebreid instrumentarium zoals slagwerk, trombone, fagot en tuba met succesvolle deelnames aan nationale en internationale jongerenwedstrijden

Onder de vleugels van zijn moeder zette Jappe (°2004) reeds op 4-jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen op de viool. Al vrij snel volgde de ontdekking van een uitgebreid instrumentarium zoals slagwerk, trombone, fagot en tuba met succesvolle deelnames aan nationale en internationale jongerenwedstrijden.

Op 11-jarige leeftijd kwam Jappe in contact met fagottist Francis Pollet, waardoor het met de fagot plots snel vooruit ging en dit instrument ook zijn voorkeur ging wegdragen. In november 2017 werd Jappe laureaat van de “Prix Dominique” in Venlo, waar hij ook de publieksprijs behaalde. Al snel volgden solo-optredens met orkest waar onder meer concerti van A. Vivaldi, W.A. Mozart, C.M von Weber en G.Rossini op het programma stonden.

Hij deed reeds op jonge leeftijd orkestervaring op in binnen- en buitenland. Zo speelde Jappe bij Concertgebouworkest Young, Verbier Festival Junior Orchestra en Youth Orchestra Flanders, waar hij op het podium stond met onder meer Pablo Heras Casado, James Gaffigan en Roberto Gonzalez Monjas.

Onder impuls van zijn leraar en mentor Francis Pollet en mede dankzij I SOLISTI ACADEMY nam Jappe deel aan tal van masterclasses in binnen- en buitenland. Sergio Azzolini, Gustavo Nuñez, Fredrik Ekdahl, Sophie Dervaux en vele anderen kunnen getuigen van zijn uitzonderlijk talent. Hij werd in 2021 eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en mag zich vanaf seizoen 2021/22 tevens I SOLISTI NextGeneration Artist noemen.

Jappe wordt regelmatig uitgenodigd bij gerenommeerde Europese orkesten als Orchestra del Teatro Comunale di Bologna, Brussels Philharmonic en Philharmonie Zuidnederland. Hiermee stond hij reeds op grote internationale concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam en Konzerthaus Berlin.

Als actief kamermusicus staat hij regelmatig op het podium met onder meer violiste Lisa Jacobs en hoornist Hervé Joulain. Als I SOLISTI Next Generation Artist speelt hij in België geregeld met pianist Jan Michiels en verscheidene blazersolisten uit de Belgische orkesten. Ook als solist is Jappe regelmatig te zien in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in januari 2023 zijn recital-debuut in Polen en was hij meerdere keren te horen op de Nederlandse radio NPO-4.

Sinds oktober 2022 zet hij zijn studies verder aan de Hochschule für Musik und Theater München, in de fagotklas van Dag Jensen. Sinds oktober 2023 studeert Jappe ook barokfagot bij Katrin Lazar.

 

Aude Van De Keere (2003) begon haar vioolopleiding toen ze vijf was en kreeg haar eerste pianolessen toen ze acht was. In 2014 nam ze voor het eerst deel aan wedstrijden en won al snel eerste prijzen voor beide instrumenten. Toen ze elf werd, werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de internationale kamermuziekcursus en het festival “Musica Mundi”, waaraan ze van 2015 tot 2020 elk jaar deelnam.In 2015 werd Audeleerlinge van Hagit Hassid-Kerbel voor piano en Leonid Kerbel voor viool. Om haar studies te kunnen combineren ontving ze de AGODI Top Art Status.

In 2018 werd Aude toegelaten tot de Musica Mundi School voor Jong Talent, waar ze haar middelbare studies combineerde met een professionele muziekopleiding in de klas van Jacques Rouvier en HagitHassid-Kerbel voor piano en de klas van Leonid Kerbel voor viool. In 2021, op achttienjarige leeftijd, studeerde Aude Summa cum Laude af aan de Musica Mundi School. Nu vervolgt ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor piano in de klas van toppianiste Polina Leschenko, en zet ze haar vioolstudie voort bij topvioliste AylenPritchin.


Musici


Kaartprijs

€ 20,00

Details

 • Datum

  zondag 08 december 2024
 • Aanvang

  11.00 uur
 • Plaats

  Goes
 • Locatie

  De Mythe

Binnenkort

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact