zondag 29 oktober

Jong Talent – Enzo Kok

Vandaag speelt jong talent Enzo Kok voor u. Mogelijk kent u hem al van het festival Zeeland Klassiek, waar hij al meerdere malen met The String Soloists en Lisa Jacobs de sterren van de hemel speelde. Deze ochtend speelt Enzo verschillend werk, onder pianobegeleiding van Michel Xie

F. Schubert, Vioolsonate no. 4 in A groot, Op. 162
1. Allegro moderato

E. Grieg, Sonate voor viool en piano no. 2 in G groot, Op. 13
1. Lento – Allegro vivace
2. Allegretto tranquillo
3. Allegro animato

B. Bartok
‘Fuga’ (Risoluto, non troppo vivo) uit: Sonata voor solo viool Sz. 117, BB 124

C. Debussy, Vioolsonate in g klein
1. Allegro vivo
2. Intermède: Fantasque et léger
3. Finale: Très animé

N. Paganini/F. Kreisler
‘La Campanella’

Enzo Kok (14 augustus 2002), geboren en getogen in Kerkrade, Nederland, kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste vioolles op de plaatselijke muziekschool van Ingrid Holleman. In 2011 werd hij toegelaten tot de talentenklas van de muziekschool waar hij tot 2016 les kreeg.

In 2016 werd hij aangenomen op de Sweelinck Academie, de school voor Nederlands toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij zette daar zijn lessen voort bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. In 2019 begon hij zijn bachelor vioolstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson. In 2023 rondde hij zijn bachelorstudie in Amsterdam af met de hoogste score. In oktober vervolgt Enzo zijn studie aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij professor Ulf Wallin.

Enzo trad diverse malen op op televisie. In 2015 was hij finalist in de Nederlandse talentenjacht ‘Superkids’. In 2016 werd hij 2e in de Duitse versie van dit tv-programma. In 2019 maakte de Canadese tv-zender TV5MONDE een korte documentaire over Enzo voor het tv-programma ‘Enfants Prodiges’. Hij trad meerdere malen op in het Nederlandse klassieke tv-programma ‘Podium Witteman’ en is regelmatig te zien op NPO Radio 4.

 

 

Michel Xie is een Nederlandse klassieke pianist die zich heeft gespecialiseerd in de kamermuziek en correpetitie. Hij is oprichter en artistiek leider van Rhinegold Festival, een kamermuziekfestival in Wageningen. Recent trad hij op in o.a. Wigmore Hall, bracht hij onder Linn Records een CD-opname uit met altvioliste Julie Park en ontving hij de Hodgson Fellowship van de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2021 werkt hij aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor, waar hij voornamelijk de viool- en klarinetstudenten begeleidt.

 

 

 

 


Musici

 • Enzo Kok

  Viool

Kaartprijs

€ 17,50

 • Tickets

  https://www.zeelandtheaters.nl/programma/enzo-kok-en-violaine-delplanque-stichting-kamermuziek-zeeland/29-10-2023-11-00

Details

 • Datum

  zondag 29 oktober 2023
 • Aanvang

  11.00 uur
 • Plaats

  Goes
 • Locatie

  De Mythe
 • Website

  https://www.zeelandtheaters.nl/programma/enzo-kok-en-violaine-delplanque-stichting-kamermuziek-zeeland/29-10-2023-11-00

Normaal tarief € 17,50

Donateurs SKZ € 15,00

Jongeren tot en met 17 jaar en studenten € 10,00

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact