zondag 01 december

Erard concert

Met het spel van het duo Theodora Geraets en Ksenia Kouzmenko kunnen wij ons verheugen op een hoogstaand muzikaal concert.

Theodora Geraets | viool
Ksenia Kouzmenko | piano

Dit is een salonconcert i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal.

Theodora Geraets

Theodora Geraets is, naast een gelauwerd violiste, jurylid van belangrijke vioolconcoursen en verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij hoofdvak docente is.

Zij studeerde achtereenvolgens in Amsterdam, New York, Düsseldorf en Londen, bij Davina van Wely, Dorothy Delay, Rosa Fain en Kyung-Wha Chung en won o.a. de Max Rostal prijs, het Nationale vioolconcours Oscar Back, het Internationaal Aspen vioolconcours (Colorado USA), de Juilliard violin competition in New York en de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Zij was 6 jaar 1e concertmeester van het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht, trad veelvuldig op voor radio en televisie, maakte CD-producties voor o.a. Channel classics, Ottavo en Sony en maakt deel uit van diverse ensembles.

In 2014 zal Theodora Geraets concerten geven en masterclasses verzorgen in o.a. Duitsland, Noorwegen, Portugal, Italië, Brazilië en Chili.

Ook in de herfst van 2015 zal zij wederom concerten en masterclasses geven in Brazilië en Duitsland alsmede op uitnodiging van iClassical Academy optreden en lesgeven in the Hubermann week in Israel.

Ze is verder adviseur en examinator van de Bangkok Symphony Music School en gastdocent aan de Rangsit University in Thailand.

Ksenia Kouzmenko

Ksenia ontving internationale prijzen voor pianobegeleiding. Als soliste won ze de tweede prijs en de publieksprijs van het internationale Tromp Muziek Concours te Eindhoven, en de derde prijs op de Rencontres Musicales de Gaillard, Frankrijk.

Zij speelde o.a. met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Valeriusensemble en het Nederlands Blazersensemble. Ze soleerde in het Kurtágproject van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Reinbert de Leeuw. In 2004 speelde ze, op aanbeveling van György Kurtág zelf, zijn “…quasi una fantasia…” met het Orchestra della Svizzerra italiana, onder de directie van Olivier Cuendet, tijdens het Luganofestival. Ksenia maakte opnames voor de Nationale Omroep van Belarus, de Nederlandse televisie, de BRT, Classic FM, de Concertzender en Radio 4.

Ksenia concerteert in Duitsland (Beethovenfestival in Bonn), Engeland, Zwitserland, België (Festival van Vlaanderen), Italië, Slovenië, (Tartinifestival), Griekenland, Spanje (festival “Semana de Musica Caja Astur”), Rusland (Hermitage, St. Petersburg), en door heel Nederland.

Ksenia speelde kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In bijna 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar de nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma’s.  Ze speelt al jaren samen met de violiste Lisa Jacobs, klarinettist André Kerver, en celliste Lucie Štĕpánová. Sinds kort bespeelt Ksenia ook een Erard-vleugel.

Vanaf 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2013 bracht ze samen met violiste Lisa Jacobs de CD “Poème” uit bij Challenge Records, met werk van Franck en Ysaÿe.

De CD “Whispering Leaves” met celliste Lucie Štĕpánová kwam uit in 2018, bij Cobra Records. Op deze CD staat Tsjechische muziek voor cello en piano, van Janáček, Páleníček en Martinů. Beide opnames werden hoog geprezen door de internationale pers.

In de woorden van het juryrapport van het Trompconcours: Ksenia Kouzmenko is een overtuigend “performer”, bij wie het elegante gebaar steeds in dienst staat van de muziek. Zij durft risico’s te nemen en sleept de luisteraar mee op haar muzikale ontdekkingstochten.


Musici


Kaartprijs

€ 12,50

 • Tickets

  https://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda/maandoverzicht/12/2019/693/erardvleugel-en-viool-theodora-geraets-en-ksenia-kouzmenko.html

Details

 • Datum

  zondag 01 december 2019
 • Aanvang

  11:00
 • Plaats

  Middelburg
 • Locatie

  Zeeuwse Concertzaal
 • Website

  https://www.zeeuwseconcertzaal.nl/agenda/maandoverzicht/12/2019/693/erardvleugel-en-viool-theodora-geraets-en-ksenia-kouzmenko.html

Entree €12,50, inclusief koffie/thee