Matthijs & Adinda van Delft

Gitaar & Viool
Broer en zus Matthijs (2005) en Adinda (2008) van Delft begonnen allebei al op jonge leeftijd met muziek maken. Hun lessen volgden zij de eerste jaren bij de muziekschool SKVR in Rotterdam, waar ze kennis maakten met verschillende muziekstijlen.

In 2016 is Adinda toegelaten bij de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium waar ze sinds 2017 bij Ilona Sie Dhian Ho studeert. Haar middelbare opleiding volgt ze op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, waar ze nu in klas 6 zit.
Matthijs heeft van 2017 tot 2022 lessen gevolgd bij Fernando Cordas bij de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium en heeft het programma met een ‘zeer goed’ afgerond. Hij volgt nu zijn bachelor studie Klassiek Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Gabriel Bianco. Daarnaast studeert hij Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Naast hun hoofdvak volgen ze ook sinds 2020 privé duolessen bij gitarist Fernando Cordas en violist Abel Rodriguez.
Daarnaast volgt Adinda inmiddels 6 jaar pianoles, op dit moment bij Myrto Tzelisi bij de muziekschool SKVR in Rotterdam.

Matthijs en Adinda hebben al veel mooie prijzen mogen ontvangen op hun nog jonge leeftijd, beiden wonnen onder andere individueel de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours, in 2020 (Matthijs) en 2021 (Adinda). Ze deden allebei ook mee aan tv-programma’s: Holland’s Got Talent, waar Adinda als derde eindigde (2019) en Superkids, waar Matthijs de tweede prijs won (2019). Een belangrijke reden om mee te doen aan deze programma’s is dat ze klassieke muziek graag met een zo breed mogelijk publiek willen delen. Ze geven regelmatig concerten. In eerste instantie ging dit vooral om solo optredens met hoogtepunten voor Matthijs als solist met een strijkkwintet, o.l.v. Lisa Jacobs (2021), met het Atheneum Kamerorkest van het Koninklijk Conservatorium (2021) en met het Metropole Orkest (2020).
Adinda heeft als een van de solisten opgetreden met Club Classique Orchestra tijdens het jubileumconcert Sterren van Morgen (2022), met het Concertgebouw Kamerorkest tijdens het Spotlight concert (2021), met het Metropole Orkest (2021), met het Noord Nederlands Orkest (2020) en met ROctet van het Radio Filharmonisch Orkest en pianiste Natasja Douma bij Podium Witteman (2020).
Sinds 2020 geven ze hun concerten met zowel hun solo- als duorepertoire in het programma. Zo hebben ze op Pampus opgetreden (2020), bij het openingsconcert van het Grachtenfestival (2020) en bij Classical Encounters (2020). In de zomer van 2021 hebben ze opgetreden tijdens het Grachtenfestival, Zomeravonden in ’t Woudt, in de kasteeltuin van kasteel Amerongen en tijdens een lunchconcert in Theater
aan de Schie. Ze traden ook op bij Kunst in de Kamer Venray (2022), Podium Palissium (2022), Deltaconcerten (2022), bij de Rolder Concerten (2022), en als het voorprogramma van Club Classique in het Vondelpark openluchttheater (2022).

Ze waren op tv ook samen te zien tijdens Kerst met de Zandtovenaar (2019) en bij Podium Witteman (2020).

Foto:Majanka Fotografie


Details

  • Artiest

    Matthijs & Adinda van Delft
  • Instrument

    Gitaar & Viool