Lisa Jacobs

Viool
Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programmakeuzes en podiumpresentatie. Op 17-jarige leeftijd maakte zij haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien over de hele wereld als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, in kamermuziekverband en op festivals.

Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker en werkte samen met gerespecteerde dirigent en als Neeme Järvi, Riccardo Chailly, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jan Willem de Vriend en Carlos MiguelPrieto. Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld.

Lisa Jacobs maakte vele internationaal bekroonde opnames met werken van Ysaye & Franck (2013), Locatelli vioolconcerten (2016), Haydn vioolconcerten (2017) en Paganini’s 24 Caprices (2018) en het vioolconcert van Nielsen (2019).

Ze is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen-en buitenland.

Sinds 2017 is Lisa Jacobs een Pirastro Artist.

U zal haar gedurende het festival vast gaan herkennen aan haar hoge heldere lach. Daarnaast is ze gek op bord-en kaartspellen. Als artistiek leider is Lisa verantwoordelijk voor de programmering van het Festival Zeeland Klassiek.


Details


Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact