Ann Van Hecke

Cello
Ann’s liefde voor de cello ontlook op 7-jarige leeftijd. Als jonge celloleerling werd zij bij de eerste stapjes begeleid door Simonne De Raedt en Geert De Bièvre. Hogere studies volgde ze in Antwerpen bij respectievelijk Mirel Iancovici en France Springuel. Nadien kreeg ze lessen van Tilmann Wick in de Musikhochschule van Hannover (Duitsland).

Gelijktijdig met haar conservatoriumstudies nam ze geregeld deel aan internationale masterclasses in de zoektocht naar technische vervolmaking en verdere muzikale ontplooiing. Zo volgde ze lessen bij Anner Bylsma, Christoph Richter, Martti Rousi, Michal Kanka, Alexander Ivashkin, Marcio Carneiro, en Vladimir Perlin.

Ann Van Hecke nam succesvol deel aan enkele wedstrijden, met eerste prijzen op oa. ‘De Nationale Wedstrijd van Dexia’ en Jeunes Musiciens. Maar vooral door mee te draaien op het veld, zoals oa. in orkestprojecten, stak ze veel op. Als soliste speelde zij concerti (Haydn Concerto, Triple Concerto Beethoven, Queen Symphony, Kol Nidrei, enz. ) met orkesten zoals ondermeer Kreato, Artis Dulcedo, Brassband Wiekevorst, Aurora Borealis, Arenbergorkest, Brass Friends Lembeek, etc.

Tegenwoordig brengt Ann Van Hecke muzikaal vuurwerk met het geprezen Duo Deseo, i.s.m gitarist Maarten Vandenbemden. Samen met pianist Bart Meynckens speelt zij bestaand repertoire (19de eeuw e.v.) maar steeds vanuit nieuwe invalshoeken. Hierbij staan creativiteit, musiceerplezier, en artistieke authenticiteit centraal. Het serendipitaire resultaat kan evengoed een uitgepuurde interpretatie worden, als een verrassende nieuwe muziekcreatie.

Ann Van Hecke en Bart Meynckens speelden de muziek bij het boek “De nacht geeft kracht” van Chris Lenaerts (2013). Op 9/11 2021 creëerde het duo “Remembrance” (naar aanleiding van 20 jaar 9/11), een compositie van Karel Van Marcke. Met haar bijzonder expressieve, originele en virtuoze speelstijl is Ann Van Hecke een zeer gewaardeerd concertcelliste. Zij musiceerde in binnen -en buitenland (België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Bosnië). Zij is ook actief als docente cello en kamermuziek aan de Kunsthumaniora te Antwerpen, en geeft 2-jaarlijkse masterclasses op de Servais cellostage te Halle.


Details

  • Artiest

    Ann Van Hecke
  • Instrument

    Cello