Thema Festival 2023: Crossroads

woensdag 05 april

Editie 2023 van het Festival Zeeland Klassiek, onderdeel van Stichting Kamermuziek Zeeland, neemt bezoekers met het thema  ‘Crossroads’ mee naar bijzondere festival- en erfgoedlocaties met een spannende programmering vol muzikale pioniers en geschiedschrijving. Cross-overs met andere kunstvormen verrijken de muzikale programmering, waarbij ruimte is voor vernieuwend en spannend repertoire door internationale topmusici. Daarnaast biedt het festival ruimte voor talentontwikkeling en uitwisseling tussen gearriveerde Europese topmusici en jong talent. Een ander onderdeel van het festival is educatie en uitwisseling met het primair en voortgezet onderwijs.

Dit jaar besteedt het festival bijzondere aandacht aan het slavernijverleden van Nederland. Middelburg, de provinciehoofdstad van Zeeland en een belangrijke VOC-stad uit het verleden, is de aangewezen locatie om dit vorm te geven. Tijdens Keti Koti zal een concert worden georganiseerd, waarbij muziek wordt gespeeld van oa. Surinaamse componisten.

Editie 2023 van ons festival vindt plaats in de provincie Zeeland van 4 t/m 7 mei (Academy) en 30 juni t/m 9 juli.

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact