zondag 14 november

Chimaera Trio

Werken van Schumann, Brahms en Mahler. Het Chimaera bestaat uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano).

Vandaag gaan wij luisteren naar het programma: “Man-Muze-Minnaar”.

Deze driehoeksverhouding gaat op voor zowel het trio Alma Mahler – Alexander von Zemlinsky – Gustav Mahler  als voor het trio Robert Schuman  – Clara Schuman –Johannes Brahms: levens die elkaar kruisten, grootheden die elkaar inspireerden, met boeiende  en gepassioneerde muziek tot gevolg!

Robert Schumann (1810-1856)
Phantasiestücke opus 88

I. Romanze
II. Humoreske
III. Duett. Langsam und mit Ausdruck
IV. Finale. Im Marschtempo

Clara Schumann-Wieck (1819-1896)
Romanze voor cello en piano, opus 22

Johannes Brahms (1833-1897)
Uit Strijksextet in Bes opus 18 [arr. Th. Kirchner (1823-1903) / LdM]

II. Andante ma moderato

Ungarischer Tanz in g, WoO 1 [arr. LdM]

Pauze

Gustav Mahler (1860-1911)
Drie liederen uit “Des Knaben Wunderhorn” [arr. LdM]

– Ablösung im Sommer
– Der Tamboursg’sell
– Rheinlegendchen

Alma Mahler-Werfel-Schindler (1879-1964)
Twee liederen [arr. LdM]

– Bei dir ist es traut
– Ekstase

Alexander von Zemlinsky (1871-1942)
Uit: Trio voor klarinet, cello en piano in d, opus 3

I. Allegro ma non troppo
II. Andante
III. Allegro

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano).

De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.

Het trio heeft voor een interessante naam gekozen: de Chimaera, een vuurspuwend monsterlijk wezen uit de Griekse mythologie.  Het waarnemen van dit wezen kondigde onheil aan. Je voelt de spanning.

Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.

In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, wat leidde tot een cd-opname en meerdere media-optredens. Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.


Musici


Kaartprijs

€ 22

Details

 • Datum

  zondag 14 november 2021
 • Aanvang

  15.00 uur
 • Adres

  Bleekveld 1, 4461 DD Goes
 • Plaats

  Goes
 • Locatie

  Theaterzaal, Theater de Mythe
 • Website

  http://www.demythe.nl/