zondag 02 februari

Bijzonder Zeeuws Klassiek

Moeder en zoon die samen musiceren. Cora Dellebeke en Stefan Knuijt vormen een apart duo dat zorgt voor een spannend en verrassend optreden met niet vaak gehoorde muziek. De naam Bijzonder Zeeuws Klassiek past uitstekend bij hun concerten. De combinatie van slagwerk en tuba is apart en het programma is heel afwisselend.

Cora Dellebeke | slagwerk
Stefan Knuijt | tuba

Dit is een salonconcert in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal.

Stefan Knuijt

Stefan Knuijt(1992) begon op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de bariton bij muziekvereniging “O.N.D.A.” te Nieuw- en Sint Joosland. Tot 2009 kreeg hij piano- en compositielessen bij Leen de Broekert, daarna compositie bij Calliope Tsoupaki en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij cum laude zijn bachelor behaalde.

Hij speelt regelmatig met orkesten en blazersensembles van het Koninklijk Conservatorium en Codarts en tevens met het Zeeuws Orkest, het NJO symfonieorkest, de Orkestacademie in Antwerpen, als remplaçant in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, als vaste tubaspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het koperkwintet Pelgrim Brass. In 2015 soleerde hij met het Zeeuws Orkest het Tubaconcert van Ralph Vaughan Williams met als dirigent Ivan Meylemans. Stefan componeerde ook diverse werken zoals “Plotseling Braken de Dijken”, “Triste et Joyeux”, een pianowerk dat is opgedragen aan zijn vader,  “Le Plus Beau Jour” en “Tussen het Hoge en ’t Lage Licht”, en schreef recent een tuba concert voor het Zeeuws Jeugdorkest.

In 2014 behaalde hij zijn Bachelor tuba, met een 9, waarna hij in 2015 met de Master is begonnen. Deze Master sloot hij in juni 2016 af met een 9,5. Hij volgde masterclasses bij Daan Manneke, Rex Martin, Sergio Carolino, Oren Marshall, Marietta Petkova, Ralph van Raat en Marianne Boer.

Cora Dellebeke

Cora Dellebeke (1967) begon haar loopbaan bij Jan Anthonisse op de Zeeuwse Muziekschool. Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde ze bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg en voltooide haar slagwerk opleidingen uitvoerend en docerend musicus. Ze behaalde 2 keer het kampioenschap aan het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest maakte ze een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea en bleef daarna vaste remplaçant. Ze was eveneens een terugkerende gast bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag. Daarnaast volgde ze pianolessen bij Rien Balkenende en euphoniumlessen bij René Passenier, voltooide ze de cursus dirigeertechniek van de Bond van Orkestdirigenten bij dhr. J. van der Sijde en volgt directielessen bij Anno Appelo die tevens haar mentor/coach is.

Cora geeft slagwerklessen bij diverse muziekverenigingen. Cora speelt in het Zeeuws Orkest, het Zeeuws kamerorkest TY en het Rosewood Marimba Quartet en is daarnaast dirigent van de brassband Caecilia en fanfare, jeugdkorps “ONDA en de brassband van OKK te Westkapelle.

Ze volgde masterclasses directie bij Orkest Zuid o.l.v. Jos van de Braak en bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor Peter Kleine Schaars en Joan Reinders.


Musici


Kaartprijs

€ 12,50

Details

 • Datum

  zondag 02 februari 2020
 • Aanvang

  11:00
 • Plaats

  Middelburg
 • Locatie

  Zeeuwse Concertzaal

Entree € 12,50 inclusief koffie/thee
A & B Vrienden Zeeuwse Concertzaal en donateurs Stichting Kamermuziek Zeeland € 10,00