Ursula Schoch

Viool
Ursula Schoch (Ludwigsburg, 1971) kreeg haar eerste vioollessen op vierjarige leeftijd. Na haar middelbare school studeerde zij viool bij professor Saschko Gawriloff en kamermuziek bij het Alban Berg strijkkwartet aan de Musikhochschule Keulen.

In 1987 behaalde Ursula met haar trio de eerste prijs bij “Jugend Musiziert”, het nationale muziekconcours voor de jeugd in Duitsland. In 1990 herhaalde ze deze prestatie, nu als solovioliste. In 1992 was ze eerste prijswinnares van het “Deutsche Musikwettbewerb”. Sindsdien speelde zij als soliste vele concerten binnen Europa,in Japan, Centraal-Azië, Amerika en Afrika.

Onder het label Bayer records zijn verschillende CD’s verschenen met vioolconcerten van onder meer Brahms, Barber, Bruch en Mendelssohn.

Van 1998 tot 2000 was Ursula lid van de Berliner Philharmoniker. Sinds het seizoen 2000/2001 is zij 2e concertmeester bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Daarnaast treedt zij regelmatig op in verschillende kamermuziekformaties en vormt zij een duo met pianist Marcel Worms. Ursula bespeelt een viool van J.B. Guadagnini.


Details

  • Artiest

    Ursula Schoch
  • Instrument

    Viool