Ramon Jaffé

Cello
Ramon Jaffé studeerde bij Boris Pergamenschikov en David Geringas. Als solist en kamermusicus concerteerde hij door Europa op festivals en met verscheidene orkesten. Op kamermuzikaal vlak vormden samenwerkingen met Sandor Vegh en Yefim Bronfman een grote bron van inspiratie.

Hij is oprichter van het Ramon Jaffé Trio dat zich specialiseert in de connectie van Spaanse klassieke muziek met Flamenco dans.

Ramon Jaffé is professor cello aan de Carl Maria von Weber Hochschule in Dresden, Duitsland en artistiek leider van het Hopfgarten Chamber Music Festival in Oostenrijk.
Met geestige historische anekdotes over grote musici van weleer zorgt Ramon altijd voor een vrolijke noot.


Details

  • Artiest

    Ramon Jaffé
  • Instrument

    Cello

Ramon was onlangs (december 2021) te horen tijdens het concert wat wij organiseerden.  middels dit concert namen wij officieel afscheid van Ramin als onze oud-artistiek leider van het kamermuziekfestival. Maar let wel, we namen zeer zeker geen afscheid van hem als musicus.

In een bijzonder programma nam hij als cellist ons mee op een reis langs bijzondere ontmoetingen met speciale personen uit zijn leven.
Samen met pianiste Monica Gutman en harpiste Serafina Jaffé speelde Ramón werken van vrienden en componisten die een speciale plek in zijn hart hebben. Enkele stukken zijn in opdracht voor dit ensemble gecomponeerd.