Marcel Worms

Piano
Marcel Worms (Amsterdam, 1951) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Tevens volgde hij lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha. Na zijn eindexamen in l987 specialiseerde hij zich in 20ste-eeuwse pianomuziek bij Alexandre Hrisanide.

Marcel Worms is actief als kamermuziekspeler en als solist: in l990 bracht hij jeugdwerken van Schönberg in première en in l99l voerde hij het complete pianowerk van Janáček uit. Sinds het seizoen l992/l993 voert hij het programma Jazzinvloeden in de 20ste-eeuwse pianomuziek uit.

Van 1996 – 2016 was Marcel Worms bezig met een Bluesprojekt: meer dan 200 Nederlandse en buitenlandse componisten (uit 55 landen op alle continenten) schreven een bijdrage voor dit programma. Dit project presenteerde Marcel Worms in vrijwel al deze landen. Het project is vastgelegd op 8 cd’s.

Vanaf 1993 tot heden maakte Marcel Worms 25 solo cd’s, waaronder cd’s met Bachs Goldbergvariaties in combinatie met Metamorphosis van Philip Glass, met pianowerk van de Braziliaanse componist Francisco Mignone, met muziek van Federico Mompou, met klassieke Caraïbische dansen, met de cyclus De Jaargetijden van de Letse componist Pēteris Vasks en met werk van Erik Satie. Op Inspired by Chopin belicht hij de grote invloed die Chopin op vele componisten heeft gehad. Zijn cd Pianomusic by Jewish Composers 1922-1943 belicht het werk van joodse componisten uit het interbellum. Op zijn meeste recente cd’s is het complete Wohltemperierte Klavier (boek I en II) van Bach te horen alsmede Partita’s van Bach en Graupner.


Details

  • Artiest

    Marcel Worms
  • Instrument

    Piano

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Stichting Kamermuziek Zeeland

Contact