Festival Zeeland Klassiek 2021

Van 2 t/m 11 juli 2021
Internationale kamermuziek en meer!

Klik hier voor het programma-archief op festivalzeelandklassiek.nl


‘Be yourself; everyone else is already taken.’ - Oscar Wilde

Voor ons festival 2021 focussen wij ons rond het thema identiteit.

Wie zijn wij, hoe laten we dat zien, wat maakt ons bijzonder als festival en hoe komen onze Zeeuwse roots tot uiting? Dat doen we door op meerdere ongebruikelijke plaatsen aanwezig te zijn en daarmee bijzondere locaties en aspecten van Zeeland te belichten.
Onze plaats als festival binnen en met de regio, wat ons verbindt en onderscheidt, zowel regionaal als nationaal en hoe wij met onze achtergrond kiezen ons te profileren in de toekomst, zowel maatschappelijk als muzikaal, bepaalt ons programma en presentatie.

‘So, I guess we are who we are for a lot of reasons. And maybe we’ll never know most of them. But even if we don’t have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them.’ - Steven Chbosky

Naast nationale boegbeelden uit het culturele leven en jong aanstormend talent, hebben we voor aankomend festival ook juist internationale musici met bijzondere muzikale culturele achtergronden (Portugese fado, Argentijnse tango) geprogrammeerd.
Het festival zal zich in 2021 niet meer beperken tot Middelburg, maar ook echt de regio ingaan, zodat de bezoekers niet alleen van prachtige muziek kunnen genieten, maar tegelijkertijd ook ‘ons’ Zeeland ontdekken!

 

‘Met alle randvoorwaarden die al aanwezig zijn, zoals een prachtig decor, een fantastisch team van vrijwilligers, een bekwaam bestuur dat open staat voor vernieuwing, een open insteek en welwillendheid vanuit gemeente & provincie en bovenal een reeds aanwezig trouw publiek, is het als artistiek leider een waar genoegen de potentie die ik zie voor dit festival samen met al deze partijen in de komende jaren te realiseren en een plek te veroveren in het internationale landschap. Samenwerkingen met andere kunstvormen, een keur aan geweldige collega’s, de warme ontvangst door de Zeeuwen en een conceptueel vernieuwende concertbeleving die al die geweldige muziek naar onze tijd en de huidige maatschappij trekt maken dit festival tot iets unieks waar ik mij zeer graag aan verbind en onderdeel van ben.’ 

- Lisa Jacobs, violiste, artistiek leider Festival Zeeland Klassiek

Alle informatie over het festival staat op de speciale website festivalzeelandklassiek.nl.